19квітня2024

ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Насіяли конопель: на Кіровоградщині 32 особам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень

КРИМІНАЛ

Насіяли конопель: на Кіровоградщині 32 особам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень

1 11 87

На території Кіровоградської області правоохоронці продовжують проводити комплекс оперативно-профілактичних заходів, практичний етап якого розпочався 1 червня.

Протягом трьох місяців відпрацювання до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 310 Кримінального кодексу України внесено інформацію про 103 факти посівів або вирощування снотворного маку чи конопель, інформують в управлінні боротьби з наркозлочинністю в області департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

За час операції 32 особам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

П’ятьох громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 106-2 КУпАП (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

За результатами вжитих заходів виявлено та знищено понад 100 тисяч нарковмісних рослин.

Поліцейські звертаються до жителів області з проханням повідомляти про факти посівів або вирощування снотворного маку та конопель за номером «102».

Також інформацію про осіб, причетних до скоєння наркозлочинів, можна повідомити на телефон гарячої лінії управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області: 050-248-85-81.