29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ У помешканні кропивничанина викрили нарколабораторію

КРИМІНАЛ

У помешканні кропивничанина викрили нарколабораторію

Під час проведення санкціонованого обшуку у приватному помешканні 31-річного кропивничанина було виявлено психотропні речовини та обладнання для їх виготовлення.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, поінформували Кропивницькому відділі поліції Кіровоградської області.

"Отримавши інформацію від жителів одного з мікрорайонів міста про причетність місцевого мешканця до виготовлення психотропів, правоохоронці провели обшук його домоволодіння. Візит поліцейських став несподіванкою для зловмисника. Власника помешкання працівники поліції застали саме у момент, коли він за допомогою численного приладдя, посуду, хімічних реактивів та прекурсорів, виготовляв психотропні речовини.

Працівники поліції виявили та вилучили чималу кількість порожніх ін’єкційний шприців, 3 шприци, наповнених рідиною жовтого кольору, 15 колб, ацетон, йод, бензол, рідкий азот, 1 грам речовини у кристалах, схожої на метамфетамін, 500 грамів канабісу.

Вилучене направлено на дослідження», - повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 313 «Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства, а також незаконне виготовлення, придбання, зберігання, передача чи продаж іншим особам такого обладнання».

Наразі вирішується питання про оголошення особі підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 309, 311, 313 Кримінального кодексу України.

Зловмиснику, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконним поводженням зі зброєю та вчинення шахрайства, загрожує до 8 років ув’язнення.