18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КРИМІНАЛ Голові райдержадміністрації, викритому на хабарі, обрано міру запобіжного заходу

КРИМІНАЛ

Голові райдержадміністрації, викритому на хабарі, обрано міру запобіжного заходу

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області голові райдержадміністрації, викритому на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди у великому розмірі поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 128 тис грн. Також суд розглянув та задовольнив клопотання слідчого про відсторонення вказаної особи від займаної посади на час досудового розслідування, інформує прес-служба обласної прокуратури. 

Довідково: чиновника затримали працівники прокуратури області спільно зі співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області 15 листопада 2017 року, у службовому кабінеті, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі п’ять тис.грн. Кошти він вимагав та отримав за видачу дозволу на проведення санітарної чистки лісосмуг за межами населених пунктів. 

За злочин голові РДА загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.