20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кіровоградська обласна філармонія феєрично відсвяткувала своє 80-річчя (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Кіровоградська обласна філармонія феєрично відсвяткувала своє 80-річчя (ФОТО)

Кіровоградська обласна філармонія відзначила 80 років від дня заснування. Урочистості з нагоди визначного ювілею пройшли у середу, 22 травня.

05 19 179

Про це йдеться на сайті міської ради Кропивницького.

Привітати колектив і його керівника Миколу Кравченка приїхали директори філармоній з інших міст України. Прелюдією свята стало відкриття фотовиставки «Сузір’я Терпсихори» авторства відомого фотомитця Олега Шрамка та презентація книги «Віват, філармонія!», що з’явилася у світ у видавництві «Імекс ЛТД» на основі публікації у ЗМІ про діяльність філармонії за останні 35 років.

05 19 178

Сьогодні творчий колектив закладу нараховує 60 артистів, 9 з яких мають звання «Народний» та «Заслужений». Академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни» удостоєний найпрестижнішої обласної премії «Честь і слава Кіровоградщини». Концертні маршрути Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» – це, практично, усі міста України та країни Західної Європи, серед яких Німеччина, Бельгія, Голландія, Франція.

05 19 181

Незмінно професійно працює на радість глядачам камерний оркестр «Концертіно»,  ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет-ретро» та вокальне жіноче тріо «Дежавю».

До свого свята артисти філармонії підготували велику концертну програму на 25 номерів. 

05 19 183

Цього дня подякувати ювілярам за їхню творчість завітав заступник міського голови Кропивницького Андрій Паливода. Від імені очільника міста Андрія Райковича він привітав колектив зі святом, побажав подальших злетів та нових успіхів і звершень. 

Андрій Паливода вручив цінний подарунок – іменний годинник Народній артистці України Антоніні Червінській, а  солістці – вокалістці Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Тетяні Яковенко – брендову сувенірну продукцію. Художній керівник камерного оркестру «Концертіно», Заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова з нагоди ювілею отримала подяку від міської ради Кропивницького.

05 19 182

05 19 184

Фото: Олег Шрамко, Григорій Зуб.