18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кропивничан запрошують стати учасниками Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва

КУЛЬТУРА

Кропивничан запрошують стати учасниками Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва

12 ФУИ 2018 4

Стартував прийом заявок артистів на V Всеукраїнський фестиваль вуличного мистецтва.

 

Він пройде з 10 січня по 8 березня традиційно в двох містах: Харкові та Дніпрі. Призовий фонд конкурсу становить 80 000 грн.

Організатори чекають заявок від  Кропивницьких живих статуй, фокусників, мімів, жонглерів, а також представників інших вуличних жанрів.

Реєстрація учасників Конкурсної програми триватиме до 20 грудня.

Довідково: Перший Всеукраїнський фестиваль вуличного мистецтва пройшов у 2015 році. За минулі роки було проведено чотири конкурси, фестиваль привернув учасників з-за кордону, правила вдосконалилися, щоб найбільш об'єктивно оцінювати виступи конкурсантів. Так, тепер переможця і двох призерів вибирають в двох номінаціях: «статичні жанри» (артисти, які працюють нерухомо, як правило, живі статуї) і «динамічні жанри» (клоуни, фокусники і т. д.). Крім того, був заснований Приз глядацьких симпатій — його володаря вибирають глядацьким голосуванням на сайті організаторів. Також для артистів, які бажають виступати у вільному графіку, є позаконкурсна програма.

«Деякі артисти не можуть дозволити собі тривалий фестивальний марафон, але хочуть відчути реакцію глядачів, дізнатися думку професіоналів з журі. Для них ми створили позаконкурсну програму. Учасники позаконкурсної програми не можуть претендувати на грошові призи», – пояснює, посилаючись на положення про фестиваль, голова оргкомітету фестивалю Аліна Ханбабаева.

Дізнатися більше про Всеукраїнський фестиваль вуличного мистецтва можна ТУТ

Facebook-сторінка Всеукраїнського Фестивалю вуличного мистецтва