17квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кропивницький: фотопроєкт «Бібліотекарі в образах літературних героїв» отримав продовження (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Кропивницький: фотопроєкт «Бібліотекарі в образах літературних героїв» отримав продовження (ФОТО)

2020 01 20 12 30 05 122

Попри те, що заходи, присвячені 120-му дню народження обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, що в Кропивницькому, відгомоніли ще минулого року, але створений тут спільно з обласною організацією Національної спілки фотохудожників України та при допомозі Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького проєкт «Натхненні книгою», продовжує своє повнокровне життя.

2020 01 20 12 27 56 121Відвідувачі книгозбірні уже протягом кількох місяців мають нагоду милуватися п’ятнадцятьма художніми фотосвітлинами з образами відомих літературних героїв, в яких творчо перевтілилися бібліотекарі, інші співробітники ОУНБ та її читачі. Так, образ Мавки з драми «Лісова пісня» Лесі Українки за допомогою фотохудожника Олега Шрамка оживила Оксана Риба. Сідалковського з роману Олега Чорногуза «Аристократ з Вапнярки» – Валентин Боровиков. Проню Прокопівну та Свирида Голохвастова з п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями» зіграли Тетяна Колєчкіна та Євген Сагомонянц (фото Олесі Шведової)…

"Фотопроєкт «Натхненні книгою», котрий отримав позитивні відгуки вже не тільки на Кіровоградщині, має своє продовження в багатоілюстрованій однойменній брошурі, котра щойно побачила світ. На її сторінках вміщено як фото, що прикрашають стіни нашої бібліотеки, так і багато інших, не менш цікавих, що створювалися в процесі підготовки до виставки. Тут є повний перелік усіх задіяних в творчому процесі. До речі, хочу додати, що дану виставку плануємо зробити пересувною.  Наш фотопроєкт хочуть бачити в закладах культури та школах області й за її межами", – зауважила авторка проєкту й очільниця обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського Олена Гаращенко.

2020 01 20 12 29 40 779

Федір Шепель,

фото автора