20квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Кіровоградщина: у Новомиргород привезли золото та срібло з Міжнародного фестивалю «Україна єднає світ» (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Кіровоградщина: у Новомиргород привезли золото та срібло з Міжнародного фестивалю «Україна єднає світ» (ФОТО)

У Новомиргород колективи Новомиргородського міського будинку культури привезли золото та срібло з Міжнародного фестивалю «Україна єднає світ». На цьому фестивалі Валентин Снісаренко одержав першу премію за виконання інструментальної композиції «Карусель», а тріо «Акорд» у пісенному жанрі здобуло срібло.

20 03 44

Аматорський народний театр «Златопілля» виступав поза конкурсною програмою, проте теж не залишився без відзнаки – з постановкою «Чужина» (автор та режисер Олена Покладюк) їх запросили на цьогорічні «Вересневі самоцвіти». Втім, найбільшим призом стало спілкування з видатною актрисою, Героєм України, великим патріотом Адою Роговцевою, яка цього року була на фестивалі головою журі.

20 03 41

«Фестиваль був вражаючим. На захід приїхали митці та артисти з різних куточків світу – Білорусі, Молдови, Швейцарії, Румунії та багатьох інших країн. Гарно були представлені кримські татари. Надзвичайна розмаїтість жанрів – від декоративно-прикладного мистецтва до циркового, були представлені театри, театри моди, артисти розмовного жару, інструменталісти та вокалісти… Ми поверталися з новими емоціями та ідеями, і готуємо вже нові програми, що порадують наших земляків», – розповіла  директор МБК Людмила Третяк.

20 03 40

20 03 43

20 03 45

20 03 46

20 03 42

https://novomyrgorod.com