27квітня2024

ГОЛОВНА КУЛЬТУРА Як у Кропивницькому відзначили 1032-у річницю хрещення Руси-України (ФОТО)

КУЛЬТУРА

Як у Кропивницькому відзначили 1032-у річницю хрещення Руси-України (ФОТО)

IMG 20200728 155807

У вівторок, 28 липня, в музеї мистецтв, що у Кропивницькому, відбувся непересічний захід – урочиста академія «У світлі Володимирового Хрещення».

2020 07 28 21 22 04 456

Захід приурочили до 1032-ої річниці Хрещення Руси-України.

"Атмосферу свята створювали декілька чинників. Насамперед, чудовий виступ юних бандуристів музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса (постійного партнера музею в проведенні чисельних мистецьких заходів). Той факт, що захід відбувався безпосередньо у день Хрещення Руси-України та ще й у залі сакрального мистецтва нашого музею. Нарешті, це була тепла зустріч однодумців - патріотів України і борців за українську помісну церкву. У виступах присутніх робився повчальний екскурс в історію Хрещення Русі-України, а також акцентовано на сучасних викликах. Зокрема, необхідності боронити Україну від ворогів, в тому числі, на ідеологічному фронті. Відстоюючи не тільки національну, але й церковну незалежність. Урочистою і дуже хвилюючою складовою заходу стало нагородження представників національно-патріотичної спільноти нагородами Православної Церкви України за вагомий внесок в розбудову української помісної церкви. Для Музею мистецтв особливо приємним стало нагородження орденом першопрестольної княгині Ольги його очільниці  Тетяни Ткаченко, яка завжди займала принципову проукраїнську позицію, в тому числі й у церковному питанні", – розповіла співробітниця музею мистецтв Олена Степанок.

2020 07 28 21 07 45 980

Серед відзначених грамотами, медалями й орденами Православної церкви України того дня були також архівіст Олег Бабенко, історик Василь Орлик, філолог Віктор Білоус та інші.

 Федір Шепель,

фото автора