19квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Влада Кропивницького докладає зусиль, аби зупинити відтік молодих фахівців за кордон

ОСВІТА

Влада Кропивницького докладає зусиль, аби зупинити відтік молодих фахівців за кордон

Сьогодні, 20 листопада, в обласному центрі на базі ПАТ НВП «Радій» відкрився «Кропивницький освітній форум 2018 «Освіта, бізнес, влада – стратегічне партнерство».

20 16 1

Мета зібрання – об’єднати зусилля представників місцевого самоврядування, бізнесу, ділових, освітніх, наукових кіл, фінансових організацій та установ.

У форматі панельної дискусії перед присутніми виступили міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, начальник управління освіти Лариса Костенко, голова наглядової ради ПАТ НВП «Радій» Євген Бахмач, співвласник і голова наглядових рад компаній «Гідросила ГРУП» і «Ельворті ГРУП» Павло Штутман, представники освіти та підприємництва міста. 

20 13 1

«Цей форум спонукає до формування діалогу, який би збільшував наш  виробничий та інтелектуальний потенціал.  Ми маємо  стимулювати молодь, аби вона отримувала найвищий рівень освіти  і продовжувала працювати на наших підприємствах  задля успіху держави, адже ми цього дуже потребуємо», – наголосив під час виступу Андрій Райкович.

Сьогодні влада міста вибудовує безпосередній діалог із підприємствами Кропивницького у рамках міського бізнес-турніру «Стратегія фірми». Це потрібний проект, покликаний залучити більшу кількість освітніх закладів та підприємств, плідна співпраця яких, надасть можливість відпрацювати певний напрямок, за яким рухатися. Керівники підприємств розуміють, що їм потрібні кваліфіковані кадри.

20 19 1

«За кордоном дуже налагоджена система взаємодії влади, бізнесу і ринку праці. І працює вона досить просто. У вищих навчальних закладах є спеціалізовані кадри, які займаються працевлаштуванням на час навчання. І це не є практика, де учень дуже короткий час перебуває, не отримуючи відповідальних завдань, через що майже не набирає досвіду. А навпаки, протягом року студент, повноцінно працюючи, може оволодіти спеціальністю та отримує за це заробітну плату. І це є досить ефективною взаємодією. Завдяки такій співпраці рейтинг працевлаштування становить від 80 відсотків», – зауважив про закордонні методи працевлаштування секретар міської ради Андрій Табалов

Однією із найголовніших проблем нашого суспільства учасники форуму майже одноголосно визнали відтік молоді за кордон. За інформацією керівника освіти Лариси Костенко, відсоток людей, які від’їздять на роботу, щороку зростає.

«Я також навчався за кордоном, але повернувся до України. І хочу сказати, що там не так легко, як здається на перший погляд, і багато хто повертається назад. Місцева влада  Кропивницького буде робити все, аби діалог відбувався і молодь мала можливість працювати та отримувати гідну зарплатню вдома. Для цього потрібен чіткий план дій, який ми всі маємо виконувати», – наголосив очільник депутатського корпусу.

20 11 1

20 17 1