19квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА На базі ЦНТУ у Кропивницькому відкрили спеціальний навчальний клас для людей з особливими потребами

ОСВІТА

На базі ЦНТУ у Кропивницькому відкрили спеціальний навчальний клас для людей з особливими потребами

17032 368x264 2

Сьогодні, 27 грудня, у Кропивницькому на базі Центральноукраїнського національного технічного університету відкрили спеціальний навчальний клас для людей з особливими потребами.

Його створили за кошти Громадського бюджету, інформує прес-служба міської ради.

В урочистому відкритті чергового у Кропивницькому соціального проекту «Гідна робота та можливості соціалізації для людей з особливими потребами» взяли участь міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та начальник департаменту економіки міської ради міста Андрій Паливода.

17030 368x264 2

Новий соціальний проект в рамках програми Громадський бюджет націлений на створення необхідних умов роботи мешканцям міста  з особливими потребами. Він передбачає навчання людей з інвалідністю навичкам дистанційної роботи за комп’ютером, можливості соціальної адаптації, створення психологічного комфорту, можливість працювати в команді і розвивати свій потенціал, а в подальшому, і підтримувати та навчати інших людей такої категорії, приносити користь суспільству і стати повноцінним його членом. Бюджет соціального проекту становить 369800 грн.

Вітаючи усіх зі святом  відкриття, Андрій Райкович зауважив, що таких класів місту треба побільше.

"Проект невеличкий по матеріальному забезпеченню, але такий важливий в соціальному плані. Створення цього класу – лише початок, я переконаний, що в кожному навчальному закладі вони потрібні. Ми зараз створили в місті два інклюзивно – ресурсних центри, в наступному році буде ще один. Робимо все, щоб людям з інвалідністю в місті було комфортно і безпечно" , – наголосив очільник міста

 Андрій Табалов поділився історією створення нового для міста проекту, звернув увагу на той факт, що його втілення у життя було непростим.

"Цей проект просувався не так швидко, як хотілося б. Першим рішенням, яке передувало його народженню, стало визначення в програмі Громадський бюджет окремої категорії «соціальних» проектів. Наступним було рішення про фінансування цієї категорії проектів. Я дякую кожному депутату, який підтримав цю ініціативу, а автору проекту – за ідею та її успішну реалізацію. Як результат, у цьому класі студенти з’явилися вже сьогодні і відразу взялися за навчання", – зауважив Андрій Табалов.