19квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Школи Кропивницького забезпечили партами нового зразка для першокласників НУШ

ОСВІТА

Школи Кропивницького забезпечили партами нового зразка для першокласників НУШ

Минулого тижня у школи Кропивницького надійшла остання партія одномісних парт для учнів перших класів у рамках реалізації освітньої реформи “Нова українська школа”.

17246 1200x800 2

Учора, 14 січня, начальницяуправління освіти міської ради Лариса Костенко особисто перевірила якість та зручність парт, які надійшли до загальноосвітньої школи № 20, інформує прес-служба міськради.

За словами очільниці управління освіти, нові парти постачали до шкіл обласного центру у три етапи. У навчальні заклади, які знаходяться на самостійному балансі, шкільні меблі надійшли на початку вересня, друга частина була завезена у кінці листопада - на початку грудня, і остання партія прийшла днями. Загальна кількість замовлених парт складає 3050 одиниць. Для кожного навчального закладу меблі виготовлялись певного кольору на замовлення керівництва школи.

"Парти мобільні, їх можна виставляти у різних конфігураціях, в залежності від виду діяльності, яким діти займаються на уроці. І столи, і стільці регулюються відповідно до зросту учня. Закупівля шкільних меблів здійснювалася частково за рахунок державного фінансування - освітньої субвенції, частково коштом міського бюджету. Оскільки державних коштів не вистачило, майже мільйон гривень було виділено з міського бюджету на придбання останньої партії столів та стільців". – зазначила Лариса Костенко.

Чиновниця також додала, що у Кропивницькому вже отримані всі дидактичні матеріали, а у кожному класі є ноутбук, проектор або телевізор. Вчителі та першачки ділились своїми враженнями з гостею, розповідали, що парти зручні,  діти обирали собі столи за улюбленим кольором.

Начальник управління освіти повідомила, що наразі в рамках реалізації програми “Нова українська школа” всі перші класи шкіл міста забезпечені одномісними шкільними партами.