25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА У закладах освіти Кропивницького представники батьківської громадськості контролюють роботу їдалень

ОСВІТА

У закладах освіти Кропивницького представники батьківської громадськості контролюють роботу їдалень

Управління освіти міської ради Кропивницького спільно з представниками Громадської ради проінспектувала, як організоване  харчування дітей у двох закладах освіти: гімназії новітніх технологій навчання та загальноосвітній школі №4. 

23 20

За інформацією директора ЗОШ №4 Світлани Павленко, безкоштовними гарячим харчуванням у школі забезпечені 338 учнів 1-4 класів та 69 учнів середніх та старших класів пільгових категорій, серед яких і діти учасників АТО.

«Меню у їдальні різноманітне, збалансоване та вітамінізоване. Кожного дня медична сестра знімає пробу, заступник директора школи з навчально-виховної роботи, яка опікується саме початковою ланкою, контролює роботу їдальні та перевіряє якість продуктів харчування. У нашому навчальному закладі працює також рада з питань харчування, до якої входять і представники батьківської громадськості. Вони регулярно перевіряють санітарний стан харчоблоку та якість сніданків. Контроль за харчуванням дітей у нас дуже суворий», - наголосила керівник освітнього закладу.

23 21

Провідний спеціаліст управління освіти, інженер-технолог Ірина Сидоренко поінформувала, що меню у школах складається і затверджується на два тижні, розмір порції повинен відповідати віковій категорії дітей.

«На сьогодні до шкільних гарячих сніданків входять каші, страви із м’яса, риби та сиру. Сніданки збалансовані та вітамінізовані: чай з лимоном, яблука, мандарини, - таким чином взимку намагаємось підтримувати імунітет дітей», - зауважила посадовець. 

http://www.kr-rada.gov.ua