26квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Освіта-бізнес-влада: у Кропивницькому пройшов форум фізиків (ФОТО)

ОСВІТА

Освіта-бізнес-влада: у Кропивницькому пройшов форум фізиків (ФОТО)

13 15У Кропивницькому на базі ПАТ «НВП «Радій» пройшов форум вчителів фізики – 2019 «Сучасна лабораторія фізики – перехід на профільний рівень сучасної школи».

Ініціатором заходу виступило управління освіти міської ради у партнерстві з науково-виробничим підприємством «Радій» - провідним в Україні розробником і постачальником програмно-технічних комплексів для систем забезпечення безпечної експлуатації атомних електростанцій.

13 13

За словами начальника управління освіти Лариси Костенко, форум спрямований на визначення пріоритетних напрямків розвитку стратегічного партнерства «освіта-бізнес-влада».

«Сьогодні ми зібрали еліту природничої галузі, науковців із різних вищих навчальних закладів міста та роботодавців, щоб пояснити, що під час проведення освітніх реформ у нашій державі, дуже важливо підвищувати роль саме профільної школи, бо без неї ці реформи не досягнуть поставленої Міністерством освіти мети», - зауважила посадовиця.

13 12

Під час роботи форуму його учасники запропонували створити на базі НВО «Науковий ліцей» сучасну високотехнологічну лабораторію з широким спектром обладнання для вивчення фізики.

Поштовхом до цього стало зниження інтересу до вивчення природничої науки, а також відтік активної молоді, яка вступає до вищих навчальних закладів за кордоном, через відсутність в Україні матеріально-технічної бази для вивчення сучасної фізики та інженерії.

13 14

http://www.kr-rada.gov.ua