20квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Очільник Кіровоградщини пообіцяв сприяння у врегулюванні конфлікту в медуніверситеті

ОСВІТА

Очільник Кіровоградщини пообіцяв сприяння у врегулюванні конфлікту в медуніверситеті

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів робочу зустріч із новопризначеним виконувачем обов’язків ректора Донецького національного медичного університету Олександром Герасименком за участі народного депутата Костянтина Яриніча.

2602190101

Під час зустрічі обговорили шляхи урегулювання конфліктної ситуації, пов’язаної із відрахуванням студентів 2-го Міжнародного медичного факультету, що працює у Кропивницькому, та подальшої роботи вищого навчального закладу, інформує прес-служба ОДА

"Мені приємно, що Міністерство охорони здоров'я призначило нового виконувача обов’язків ректора, який активно працюватиме і з'ясовуватиме суть непорозумінь між студентами, фірмою-контрактером і університетом. Важливо, щоб ухвалені рішення сприяли досягненню тієї мети, яку ми ставили на початку – фаховій підготовці лікарів. І щоб університет активно працював, а не був місцем для міжнародних скандалів". – зауважив Сергій Кузьменко..

Виконувач обов’язків ректора Олександр Герасименко зазначив, що нині конфліктну ситуацію частково урегульовано – скасовано накази попереднього керівництва про відрахування з університету 850-и студентів-іноземців через несплату за навчання, відкрито кримінальні провадження щодо дій фірми-посередника, якій студенти перераховували кошти, відсторонено від роботи відповідальних працівників університету, проводяться службові перевірки.

Народний депутат Костянтин Яриніч вбачає вихід із ситуації, що склалася в навчальному закладі, в укладанні двосторонніх угод між студентами та університетом. Для того, щоб вирішити проблему студентів, які вже сплатили кошти за навчання посереднику, та ліквідувати заборгованість перед університетом, на думку депутата, необхідно проводити тристоронні переговори між студентами, університетом та фірмою-посередником, аналізувати контракти та документи про оплату.

"Для нас принципово важливо утримати студентів, які будуть фахівцями в охороні здоров'я і працюватимуть у медичних закладах, та повернути репутацію вишу, що працює на Кіровоградщині. Треба якомога швидше вирішити усі непорозуміння. Якщо має місце порушення законів – цим повинні займатися правоохоронні органи", – наголосив голова облдержадміністрації.

При цьому він підкреслив, що обласна державна адміністрація не має повноважень втручатися у фінансові питання Донецького медичного університету.