29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА На Кіровоградщині приватне підприємство виплачує місцевим школярам стипендію

ОСВІТА

На Кіровоградщині приватне підприємство виплачує місцевим школярам стипендію

Нинішній тиждень надовго запам'ятається школярам Катеринівки Кропивницького району, адже в ці дні кожен з них – а це 157 чоловік – отримав від ПАТ «Кіровоградське рудоуправління» стипендію в розмірі п'ятдесяти гривень.

IMG 5762Як повідомила головний бухгалтер підприємства Катерина Кучеренко, ця допомога виплачуватиметься учням щомісяця.

Інформацію про те, що підприємство фінансує персонально кожного місцевого школяра, досі зустрічати не доводилося. Мабуть, подібного немає і в цілому по країні. А для Катеринівки – це, можна сказати, закономірний крок, якщо згадати, скільки згадане підприємство вже зробило для учнів ліцею – ремонтує приміщення, забезпечує комп'ютерною технікою тощо.

125e343"П'ятдесят гривень – не великі гроші, але дитина має вчитися змалечку розпоряджатися своїми фінансами, при потребі заощаджувати, а також знати, що її праця оплачуватиметься", – каже генеральний директор ПАТ «Кіровоградське рудоуправління» Володимир Кухта.

На запитання, чи не нівелюється фінансова підтримка через зрівнялівку, Володимир Валентинович відповів: за гарні здобутки в навчанні, громадській роботі, поведінці вони платитимуть учням додатково.