20квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА На Кіровоградщині визначили переможців першого зонального етапу фестивалю дружин юних пожежних (ФОТО)

ОСВІТА

На Кіровоградщині визначили переможців першого зонального етапу фестивалю дружин юних пожежних (ФОТО)

IMG 5914

На Кіровоградщині відбувся перший зональний етап фестивалю дружин юних пожежних.

IMG 6110

Свято пройшло в Будинку культури с. Червона Кам’янка Олександрійського району. Учасники фестивалю з міст Олександрії, Світловодська, Знам’янки, Петрівського, Онуфріївського, Олександрійського, Олександрівського, Знам'янського, Світловодського, Новгородківського, Бобринецького, Компаніївського районів та об’єднаних територіальних громад змагались за право вийти у фінал та виборювати перемогу на обласному етапі фестивалю ДЮП, поінформували в прес-службі У ДСНС в області.

Компетентне журі у складі представників районної влади, освіти, культури та Управління ДСНС у Кіровоградській області обирали найкращі виступи команд у двох конкурсах.

IMG 6290

Так, конкурс «Домашнє завдання» цього року проводиться під гаслом: «Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини». Команди мали представити тематичний виступ, використовуючи будь-які жанри мистецтва (музику, літературу, хореографію, пантоміму тощо) при цьому неодмінно слід порушувати актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки, нести рекомендації щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях чи подіях, пропагувати здоровий спосіб життя, нести агітаційне навантаження щодо необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності.

А конкурс «Медичний» – своєрідний екзамен, що включає 10 теоретичних питань та 1 практичне завдання. Медичний працівник визначив правильність виконання практичного завдання щодо надання першої домедичної допомоги при різних видах травм, та учитель із предмету «Основи здоров’я» – вірні відповіді з теорії.

IMG 6300

Отже, путівку на обласний етап фестивалю дружин юних пожежних, що проходитиме у м. Кропивницький, отримали команди: «Рятівник ЧК» Олександрійський район, «Палаючі серця» м. Олександрія, «Гарячі серця» Онуфріївський район та «ДСНС insta» м. Світловодськ.

У червні переможці обох зональних етапів фестивалю Дружин юних пожежних  зустрінуться на обласній сцені, однак й інші команди не можна вважати переможеними, оскільки головний приз у цьому фестивалі – знання правил безпеки, а, отже, збережене життя та здоров’я юних громадян. 

IMG 6313