19червня2019

ГОЛОВНА ОСВІТА Керівництву деяких освітніх закладів Кропивницького треба змінити підхід до організації харчування дітей

ОСВІТА

Керівництву деяких освітніх закладів Кропивницького треба змінити підхід до організації харчування дітей

Міська влада тримає на постійному контролі якість та умови харчування учнів, які відпочивають у літніх пришкільних таборах Кропивницького.

14 1

Вчора, 13 червня, заступник міського голови Наталія Дзюба разом із  провідним спеціалістом управління освіти міської ради Іриною Сидоренко та головою громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Леонідом Лузаном проінспектували організацію дозвілля дітей, у тому числі  якість обідів у таборах літнього відпочинку. 

Посадовці без попередження завітали до трьох навчальних закладів: НВО №18, №31 та №19.

14 1

Оглянувши шкільні харчоблоки та ознайомившись із меню, Наталія Дзюба звернула увагу, що меню для всіх закладів освіти розроблене однаковим, але зауважила, що підходи до організації харчування дітей дуже різняться. Заступниця очільника міста помітила, що в одній школі кухарі готують по-домашньому смачно, і діти їдять із задоволенням запропоновану їжу, а в іншій — малеча їсть через силу. 

Посадовиця зауважила, що у випадку, коли більшість дітей відмовляється від їжі, керівництву закладу треба змінювати підхід до організації харчування дітей. 

Із позитивного робоча група відзначила, що у всіх меню є свіжі фрукти та овочі, а це дуже важливо, оскільки зараз саме сезон, коли діти повинні вживати якомога більше вітамінів та набиратись сил до нового навчального року. На час роботи літніх таборів до меню також  включені експериментальні страви зі збірника рецептів шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Чахогбілі, курка в паприці, смажена картопля, тушкована курка з овочами школярам припали до душі. 

Зі свого болку Ірина Сидоренко зазначила, що управління освіти планує у новому навчальному році включити дані страви до шкільного меню.

http://www.kr-rada.gov.ua