23квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Кропивницький: креативна молодь узяла участь в  ІТ-святі «День коду-2019» (ФОТО)

ОСВІТА

Кропивницький: креативна молодь узяла участь в  ІТ-святі «День коду-2019» (ФОТО)

IMG 4543

В Інтернет-центрі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, в рамках реалізації ініціативи Meet and Code, відбулася презентація Креативного майданчика «3D-Lab».

IMG 4542

"Основною метою заходу стало вивчення основ 3D-моделювання 3D-ручками, що сприяє розвитку просторового й логічного мислення, уяви, фантазії, здатності проявляти творчу ініціативу, вирішувати творчі завдання. 3D-ручка, як інструмент, допомагає засвоїти початкові технічні знання, елементарні уявлення про світ техніки, тісніше познайомитись з графічною грамотністю, технічним моделювання і конструюванням об’єктів. На нашому майданчику можна було створювати різноманітні об’єкти: від плоских форм до проектування 3D-об'єктів довільних форм, які вже передані до Спеціалізованого Майданчика ІнтерСвіт для людей з вадами зору та незрячих, який у нас регулярно відвідує понад шістидесят осіб, близько двадцяти з них - діти з порушенням зору. Це вже вдруге наша бібліотека взяла участь у Європейському тижні коду. В цьому році Європейська Співдружність проводить захід у різних країнах з 5 по 20 жовтня. Географія цієї ініціативи досить широка: Австрія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Італія, Казахстан, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Словенія, Словаччина, Іспанія, Швейцарія, Великобританія та Україна. Всі заходи спрямовані на популяризацію кодування та цифрових технологій в таких форматах: майстер-класи, хакатони, семінари з програмування, лекції, кінопокази, конкурси, ночі кодування, курси робототехніки тощо. Відзначу, що минула п’ятниця була шалено насиченою. В Кропивницькому день кодування викликав чимало позитивних емоцій. Під час відкриття Креативного майданчика «3D-Lab» студентська молодь нашого міста мала можливість запрограмувати роботів Micro:bit, створити 3D-абетку для відвідувачів  Майданчика Інтервіт з порушенням зору та погратись з невгамовним роботом Спаркі. Всі учасники заходу залишились задоволеними та вмотивованими до вивчення ІТ-технологій", – розповіла керівник відділу Галина Нікітіна.

Як нам пояснили, захід проводився в рамках ініціативи Meet and Code за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

IMG 4546

IMG 4541

IMG 4544

Федір Шепель,

фото Інтернет-центру ОУНБ імені Дмитра Чижевського