20квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Якісне харчування дітей у навчальних закладах: на Кіровоградщині розробили план заходів

ОСВІТА

Якісне харчування дітей у навчальних закладах: на Кіровоградщині розробили план заходів

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з управлінням освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації розробило Регіональний план заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей.

19 11 251

Реалізація цього плану, затвердженого розпорядженням голови Кіровоградської ОДА, дозволить суттєво поліпшити якість та безпечність харчування дітей в організованих колективах, йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

До того ж для доведення харчоблоків закладів освіти до санітарно-гігієнічних вимог та усунення виявлених порушень чинного законодавства у 2020 році держава додатково спрямує 400 мільйонів гривень на обладнання харчоблоків у школах. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 27 листопада, інформують у МОН.

Кошти виділятимуть на стандартних засадах співфінансування. Відповідна постанова передбачає, що місцеві органи мають додати до державних коштів свої інвестиції:

  • не менш як 30% суми мають додати м. Київ, міста обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
  • не менш як 10% суми – райони та ОТГ;
  • не менш як 5% суми – села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Фото – звідси.