20квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Який із вишів Кропивницького ввійшов до престижного рейтингу

ОСВІТА

Який із вишів Кропивницького ввійшов до престижного рейтингу

86e8e67edae9219d12d438efd5f5a939 L
Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті посів перше місце серед закладів вищої освіти міста Кропивницького в рейтингу вишів за найбільшим показником «Середній бал ЗНО на контракт», складений інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» за результатами вступної кампанії 2019 року.
Також ЕТІ – єдиний приватний заклад вищої освіти Кіровоградщини, який увійшов до 200 вишів цього рейтингу.
23 січня 2020 року в інформаційній системі «Вступ.ОСВІТА.UA» був оприлюднений рейтинг вишів України за результатами вступної кампанії 2019 року. Його основною метою є ознайомлення широкого кола громадськості, майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків та всі зацікавлених осіб з відкритими даними вступної кампанії. 
Перш за все, публікація рейтингу спрямована на інформування майбутніх випускників шкіл і молоді, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році. Рейтинг допоможе їм зорієнтуватись у можливостях вступу до українських вишів, оцінити власні шанси та зробити свідомий вибір закладу для здобуття вищої освіти.
Статистичні дані рейтингу поділені за декількома групами і містять статистичну інформацію про середній бал ЗНО вступників, кількість зарахованих осіб на бюджет та контракт, конкурс на одне бюджетне місце, кількість зарахованих осіб до приватних вишів, а також інші дані.
Так, за результатами рейтингу вступники Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті мали найбільший середній бал ЗНО на контракт у вишах міста Кропивницького – 146,22 та посів 64 місце серед 200 вишів України.
На другому місці – Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (140,08 бал та 115 місце в рейтингу). На третьому місці – Центральноукраїнський національний технічний університет (135,77 бал та 152 місце).
ЕТІ також посів перше місце серед приватних закладах вищої освіти у Кіровоградській області у рейтингу «Вступники зараховані до приватних вишів». Загалом в цьому рейтингу 130 приватних вишів, в якому інститут посів 32-ге місце.