19квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА У Кропивницькому презентували сучасну цифрову навчальну лабораторію фізики, вартістю понад мільйон гривень

ОСВІТА

У Кропивницькому презентували сучасну цифрову навчальну лабораторію фізики, вартістю понад мільйон гривень

20 08 111

Учора, 1 вересня,  в Центральноукраїнському науковому ліцеї-інтернаті відбулася презентація сучасної цифрової учнівської наукової фізичної лабораторії, вартістю 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті управління освіти і науки Кіровоградської ОДА.

Цифрова навчальна лабораторія фізики – це предметний кабінет, де проводяться лабораторні роботи та практичні заняття (експериментальні дослідження, науково-творчі роботи чи відтворення певних умов або процесів).

Лабораторія складається з цифрового вимірювального комп’ютерного комплексу вчителя, аналогово-цифрового перетворювача з датчиками, демонстраційного обладнання; цифрового вимірювального комп’ютерного комплексу учня – з базовою комплектацією датчиків; мікроскопу цифрового (для вчителя та учнів); цифрової документ-камери (документ-сканер); загального демонстраційного обладнання (демонстраційні електричні та механічні прилади, набори для демонстрації тематичні, засоби для експериментів, моделі, інше приладдя).

У навчальному кабінеті в достатній кількості представлені основні засоби навчання як демонстраційні, так і лабораторно-дослідні. Учні закладу, а також слухачі Малої академії наук отримали унікальну можливість займатися дослідницькими та науково-практичними поєктами на новому сучасному обладнанні.

Детальніше – у відео.