25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА  У «шкільній родині» Кропивницького стався протизаконний інцидент

ОСВІТА

 У «шкільній родині» Кропивницького стався протизаконний інцидент

У навчальному закладі Кропивницького розгорівся скандал через вимагання батьківським комітетом у родини учениці грошей у фонд класу.

01 9

Начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко прокоментувала ситуацію під час брифінгу сьогодні, 1 грудня.

За словами посадовиці, минулих вихідних матір одного з вихованців закладу виклала в соціальних мережах інформацію пpо вимагання членами батьківського комітету з неї гpошей. Після неприйняття нею ситуації, її дитині відмовляли в привітанні з новорічними святами та врученні подарунку.

«Ця ситуація є неприпустимою. Я вкотре наголошую, що відповідно до розпорядження міського голови Кропивницького Андрія Райковича, у школах заборонено збирати кошти, а тим більше вимагати з батьків! Якщо хтось запропонує благодійну допомогу, адміністрація школи не відмовиться її приймати, але, боронь Боже, вимагати!», – зазначила очільниця освітян.

Наразі директорка школи на лікарняному, але по її поверненню, буде влаштовано перевірку аби з’ясувати, як спрацював класний керівник в цій ситуації.

Також Лариса Костенко  вкотре закликала батьків бути уважними до стану здоров’я своїх дітей і в жодному разі, при найменших ознаках захворювання, не відправляти їх до школи чи садочка.

А вже від 12 грудня управління освіти міської ради пропонуватиме усім навчальним закладам  перейти повністю на дистанційне навчання. 

Читайте також:  Міська рада Кропивницького вжила заходів задля зниження ризику захворюваності серед дітей