25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Команда Кіровоградщини перемогла у відбірковому турнірі з робототехніки

ОСВІТА

Команда Кіровоградщини перемогла у відбірковому турнірі з робототехніки

shutterstock 1047283873 копия

У Льотній академії Кропивницького відбувся відбірковий турнір з робототехніки, який проходив за міжнародною STEM-програмою FIRST LEGO League Challenge.

Про це координаторка заходу Оксана Задорожна розповіла Суспільному.

У змаганнях взяли участь 11 учнівських команд з 7 областей України. Відбірковий турнір складався з трьох частин: “Інноваційний проект”, “Гра роботів” та “Основні цінності”. Захід проводився дистанційно на платформі Zoom.

“Організатори створили кімнати, до яких доєдналися учасники. Кожна команда зайшовши за посиланням, впродовж 30 хвилин, захищала свій проект. Оцінювалися основні цінності, командна робота, і сам проект – робот та його дизайн”,  сказала Задорожна.

Переможці у номінації "Інноваційний проект" команда з Добровеличківки Кіровоградської області – RoboLegion. У номінації "Основні цінності" перемогла команда Sovenyata з Южноукраїнська Кіровоградської області. Команда Skynet з Херсонської області перемола у номінації "Дизайн робота". Суддівська відзнака дісталася команді "Inventors with crazy brains".

Переможці кропивницького відбіркового турніру візьмуть участь у Всеукраїнському чемпіонаті, який відбудеться в Києві у травні цього року.

Деталі – у відео.