24квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА У кропивницькій школі спрацювала пожежна сигналізація: дітей евакуйовано

ОСВІТА

У кропивницькій школі спрацювала пожежна сигналізація: дітей евакуйовано

Сьогодні, 9 березня, в одному з корпусів Наукового ліцею, що в обласному центрі, сталося коротке замикання в щитовій, без подальшого загоряння.

09 18

Про це повідомила начальниця управління освіти Лариса Костенко, яка терміново виїхала до навчального закладу, щойно отримала інформацію про подію.

За її словами, заклад обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією, завдяки її гучному сигналу адміністрація школи швидко зреагувала на задимлення та евакуювала учнів зі школи.

Усе відбулось спокійно та організовано. Усіх дітей вивели на вулицю. Оскільки на дворі холодно, учнів початкової школи перевели в корпус молодшої школи, старших в НВО №31. Вчителі обов’язково звірили всіх евакуйованих із журнальними списками, щоб упевнитися - у приміщенні нікого не залишилось. Завдяки встановленню у школі автоматичної пожежної сигналізації та протипожежних дверей нам вдалося уникнути серйозних наслідків», – зазначила посадовиця.

Загалом у Науковому ліцеї функціонують 38 класів, де навчаються 1167 учнів. Поки вони навчатимуться дистанційно, адже в школі проводять провітрювання приміщень. Водночас тривають ремонтні роботи на щитовій станції.