25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА На Кіровоградщині пройде виставка, присвячена новим можливостям сучасної громади

ОСВІТА

На Кіровоградщині пройде виставка, присвячена новим можливостям сучасної громади

357008774 default

Олександрійська міська рада виступає ініціатором та організатором виставки-показу «Освітній вимір: нові можливості сучасної громади», проведення якої запланували на 23 квітня.

Метою виставки є ознайомлення представників сфери освіти з новаціями, сучасними тенденціями та вимогами в обладнанні, комплектуванні та меблюванні шкільних кабінетів, ігрових кімнат, інклюзивних класів, їдалень тощо.

Сьогодні, 12 квітня заступниця міського голови Ірина Чемерис провела робочу нараду з керівниками підвідомчих структур, де присутні обговорили всі етапи підготовки до масштабної виставки.

У ході наради були окреслені локації для розміщення продукції фірм-виробників, зони відпочинку для учасників та відвідувачів, проговорені туристичні маршрути для гостей, які виявлять бажання познайомитися з історичною Олександрією ближче, а також планується підготувати буклети про місто.

Виробники, які вже подали заявки, створюють презентації своєї продукції винятково для Олександрії. Серед виробів, які будуть представлені на виставці-показі сучасні меблі-трансформери, інтерактивні дошки, ігрові комплекси для інклюзивного навчання та багато іншого обладнання, яке покликане вдосконалити, урізноманітнити та полегшити освітньо-виховний процес для всіх його учасників.

Виставка триватиме один день – 23 квітня з 10.00 до 16.00 на території ПК «Світлопільський». На сьогодні управління освіти продовжує отримувати заявки від виробників, які виявили бажання взяти участь у показі.

Оглянути запропоновану продукцію і безпосередньо поспілкуватися з виробником будуть запрошені керівники територіальних громад, представники департаменту, управлінь та відділів освіти та керівники закладів освіти: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та інші зацікавлені особи.

Нині в місті та районі функціонує понад 200 навчальних закладів: дошкільної, середньої, позашкільної та професійної освіти, які потребують оновлення та удосконалення своєї матеріально-технічної бази.