19квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Інтерактиви, квести, ігри, зібрання на природі: як у школах Кропивницького пройде останній дзвінок

ОСВІТА

Інтерактиви, квести, ігри, зібрання на природі: як у школах Кропивницького пройде останній дзвінок

1000 545 1504273682 9584

Закінчується навчальний рік і про те, як у Кропивницькому будуть організовані свята останнього дзвоника інформувала начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Вона зауважила, що для одинадцятикласників останній дзвінок уже пролунав, для всіх решти учнів – свято відбудеться традиційно, 31 травня, але за окремим графіком для різних класів. Ознайомитися із цим графіком можна на вебсайті управління освіти за посиланням

"Для одинадцятикласників останні дзвінки вже пролунали 18, 21 та 24 травня, для решти учнів свято відбудеться 31 травня, у понеділок, і для різних класів воно буде проведено у різний час і у різному форматі – це будуть підсумкові уроки, онлайнові інтерактиви, квести, ігри, зібрання на природі. Урочистості на подвір'ї у деяких навчальних закладах пройдуть для учнів 4-их та 9-их класів. Ми наголошуємо, що всі ці заходи проходитимуть в камерній затишній атмосфері, без великого зібрання дітей, батьки взагалі не запрошуються, – зазначила Лариса Костенко.

Разом із тим посадовиця розповіла, що всього цього року у навчальних закладах Кропивницького навчалося 26094 учні, з них 1367 — одинадцятикласники, серед яких претенденти на золоті та срібні медалі — 130 осіб. Скільки з них отримають свої відзнаки залежить від того, як вони складуть зовнішнє незалежне оцінювання, або державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, адже через карантин діти мають право обирати в якому форматі проходитимуть підсумкове оцінювання своїх знань по завершенню школи. До слова, учні перехідних 4-их та 9-их класів на державному рівні звільнені від ДПА і цього року.

Лариса Костенко підтвердила, що в деяких школах і після останнього дзвоника продовжаться заняття.

"Вичитка навчальної програми і завершення навчального року — це різні речі, у більшості шкіл з 1 червня ще будуть проводити різні заняття —  це і консультації, квести, майстер-класи", – підсумувала начальниця управління освіти.