25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Кіровоградщина – лідер у питанні організації роботи опорних шкіл в Україні

ОСВІТА

Кіровоградщина – лідер у питанні організації роботи опорних шкіл в Україні

346237int
Згідно з рейтинговими показниками Кабміну, Кіровоградщина має найбільшу кількість опорних шкіл у порівнянні з іншими регіонами країни. В області працює 80 опорних шкіл та 196 філій.

Першими розпочали процес створення опорних шкіл в Олександрівській, Голованівській та Новоархангельській громадах. Нині новою освітньою мережею шкіл охоплено всю область.

Для забезпечення доступності дітей до якісної освіти в останні роки додатково поставлено на маршрути 79 нових шкільних автобусів. Придбане нове сучасне навчальне обладнання на загальну суму 75 млн. грн.

Заклади забезпечені доступом до інтернету, швидкість якого в опорних школах підвищено до 100 Мгб/с. Значних зусиль докладено до створення нового освітнього простору (сучасні ремонти, оснащення, доступність для осіб з особливими потребами).

За кошти держави реалізовано проекти закладів загальної середньої освіти у населених пунктах Побужжя, Торговиця, Олександрівка, Нова Прага, Первозванівка.

Ефективна робота опорних шкіл позитивно вплинула на результати навчальних досягнень дітей. Кіровоградщина увійшла до п’ятірки областей за кількістю переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, зросла кількість переможців олімпіад.

За результатами ЗНО Кіровоградщина перемістилися з останньої п'ятірки до середини рейтигу серед областей України.

Опорні школи довели свою ефективність як елемент євроінтергації України.