25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Кропивницьким освітянським менеджерам озвучили низку актуальних вимог та завдань (ФОТО)

ОСВІТА

Кропивницьким освітянським менеджерам озвучили низку актуальних вимог та завдань (ФОТО)

32972 1200x800 2

Кропивницький міський голова Андрій Райкович зустрівся із керівниками семи шкіл, які успішно пройшли конкурс на посади директорів закладів.

Серед них, як новопризначені керівники міських закладів освіти: Олена Дубівка, директорка НВО №16 – дитячий юнацький центр “Лідер”, Яна Лапіцька, директорка Новомиколаївської гімназії, Світлана Литвин, директорка НВК №34 економіко-правовий ліцей “Сучасник”, так і досвідчені уже педагоги-адміністратори: Юрій Шаров, директор ліцею №19, Лілія Матяшова, директорка НВО №25, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання “Ліра”, Наталія Станкевич, директорка спецшколи №1, Валентина Фундова, директорка Кропивницького навчально-реабілітаційного центру, інформує пресслужба міської ради.

Контракти із призначеними директорами укладаються терміном на 2 роки, і перед кожним з них, як перед ефективними менеджерами, стоїть низка актуальних вимог та завдань.

32971 1200x800 2

Свої настанови педагогам-адміністраторам озвучив і міський голова Андрій Райкович: «Ви, адміністратори шкіл, є нашими представниками  у постійному і надійному діалозі міської влади з учнями та їхніми батьками. Ми чекаємо від вас високого рівня  свідомості. Адже усі ті завдання, що стоять перед вами зі створення новітньої української школи - це вже загальна система вимог сьогодення2.

На переконання очільника міста, з кропивницької школи молода людина повинна випускатися максимально адаптованою до самостійного життя, чітко зорієнтованою у виборі своєї майбутньої професії.

"Ми завжди допомагали і будемо допомагати освіті. Навіть більше – ми разом будуватимемо сучасну українську, кропивницьку, школу, яка повинна підтримувати і примножувати найкращі освітні традиції", – зазначив Андрій Райкович, наголошуючи при цьому на постійній пріоритетності освітньої галузі для міської влади.

Навіть в умовах карантинних обмежень, звернув увагу міський голова, учні кропивницьких шкіл за підсумками навчального процесу зуміли продемонструвати результати кращі, ніж минулого року. Якби не дистанційне навчання, ці результати могли би бути іще вищими, переконаний  Андрій Райкович. Але він  висловив сподівання, що повноцінний навчальний процес уже незабаром відновиться.

Водночас міський голова закликав призначених директорів не заграватися в політику заради прихильності певних політичних сил, бо ж освітній процес має нести набагато важливіші цінності і місію: «Ви люди досвідчені, і я переконаний, що кожен на 100% відповідає своїй посаді. Але я вас закликаю – не загравайтеся в політику. Ви повинні виховувати в молоді, передусім, демократичні цінності і справжній патріотизм: любов до України і рідного міста». 

Принагідно, очільник міста звернувся до педагогів із побажанням активно щеплюватися вакциною від коронавірусу.