25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА У меню школярів Кіровоградщини з нового навчального року буде 160 страв

ОСВІТА

У меню школярів Кіровоградщини з нового навчального року буде 160 страв

10 3

Про це йшлося під час онлайннаради начальника Держпродспоживслужби Кіровоградщини Ігоря Бойчука з територіальними управліннями та відділами.

До спілкування долучилися начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко та заступниця начальниці Галина Сабадаш.

Ігор Бойчук зауважив, що одним із пріоритетних питань є реформування системи шкільного харчування. Зокрема, це стосується поліпшення матеріально-технічного стану харчоблоків та модернізації шкільних меню, впровадження системи НАССР.

Керівник зазначив, що наприкінці попереднього навчального року в 37 закладах освіти області відбулися позитивні зміни щодо поліпшення матеріально-технічної бази. Також у закладах уже використовуються нові рецептури готових страв та поступово розширюється їх асортимент, використовуються сучасні збірники для приготування страв, нові форми харчування – кейтеринг, даблменю, попереднє замовлення страв, залучаються постачальники харчових продуктів, які в змозі виконати вимоги Санітарного регламенту в частині набору продуктів, кратності їх постачання тощо. З урахуванням вимог нового меню модернізується й обладнання харчоблоків. Ці пріоритети повинні бути збережені й перевірені під час підготовки до нового навчального року.

Олена Черненко звернула увагу фахівців на питання щодо забезпечення закладів якісною водою, що використовується для питних цілей та приготування страв. Доповідачка також нагадала, що до початку нового навчального року всі заклади освіти повинні максимально виконати вимоги санітарних регламентів для шкіл та садків.

Із 1 вересня 2021 року в школах мають впровадити нове меню. Воно налічуватиме 160 страв, які використовуватимуть залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу.

Держпродспоживслужба Кіровоградщини продовжуватиме надавати всебічну підтримку, роз’яснення та рекомендації, аби якнайшвидше впровадити зміни в підходах до організації харчування та забезпечити дітей сучасним, здоровим, збалансованим та повноцінним раціоном.

До того ж перед початком навчального року заклади освіти будуть комісійно обстежені за участі фахівців Держпродспоживслужби.

Читайте також: У кропивницьких школах готуватимуть страви, приготовлені за "незрозумілою технологією"?

У кропивницьких школах готуватимуть страви, приготовлені за "незрозумілою технологією"?