24квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Ретроспектива дошкілля: у Кропивницькому організували незвичну виставку (ФОТО)

ОСВІТА

Ретроспектива дошкілля: у Кропивницькому організували незвичну виставку (ФОТО)

33793 368x264 2

Вихователі дитячих садків Кропивницького вкотре доводять, що вони креативні та творчі.

33796 1200x800 2

Напередодні відзначення 30-ої річниці Дня незалежності України вони створили незвичну виставку – ретроспективу історії розвитку  дошкільних закладів освіти від 90-их років до сьогодення.

Першим її оглянув Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Облаштували віртуальний дитсадочок на території ДНЗ «Вишенька». Там створили  чотири умовні кімнати: спальню, ігрову, музичну та спортивно-оздоровчу. Кожну розділили на кілька зон, аби продемонструвати, як змінився вигляд та наповнення садків за тридцять років.

33798 1200x800 2

Наприклад, в ігровій зібрали іграшки, якими діти гралися на початку дев’яностих, а поряд розташувались ті, що ними бавляться сучасні малюки. На прикладі спальні продемонстрували, як змінювались меблі та загальний інтер’єр.

"Ми вирішили незвично підійти до початку відзначення тридцятої річниці незалежності України. На прикладі таких локацій продемонстрували, як змінилися наші садки", – розповіла начальниця управління освіти Лариса Костенко. 

33800 368x264 2Під час спілкування з педагогами Андрій Райкович подякував за креативність та творчість.

"Вмієте здивувати. Це справді гарна ідея – наглядно продемонструвати, як розвивалися наші дошкільні заклади. Ви взялись за нелегку місію – виховувати підростаюче покоління, наше майбутнє. І я всім вам щиро дякую за роботу", – зазначив Андрій Райкович. 

І додав, що завдання влади – всіляко підтримувати педагогів та їхніх вихованців.

Читайте також: