26квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА За ними – майбутнє: як у Кропивницькому впроваджують сучасну профорієнтовану освіту

ОСВІТА

За ними – майбутнє: як у Кропивницькому впроваджують сучасну профорієнтовану освіту

За ініціативи Кропивницького міського голови Андрія Райковича першого вересня в обласному центрі, у приміщенні НВО «Мрія», розпочав роботу найсучасніший освітній заклад – міжшкільний ресурсний центр.

15 8

Там навчатимуться учні сьомих-дев’ятих класів дев’яти шкіл міста. В їхньому розпорядженні кілька майстерень: швейна, слюсарно-столярна, кулінарна лабораторія та кабінет ІТ-технологій із сучасним 3D-принтером, інформує пресслужба міськради..

15 6

За інформацією начальниці управління освіти Лариси Костенко, місто закупило для дітей найкраще устаткування. Зовсім скоро чекають на надходження ноутбуків, після чого МРЦ буде повністю укомплектований.

«Такі міжшкільні навчальні центри дуже важливі, бо на виході зі школи дитина буде вже профорієнтована. Матеріально-технічну базу ще доукомплектуємо, але ідея дуже потрібна і за такими МРЦ – майбутнє», – переконаний Андрій Райкович.

За інформацією керівника міста, планується створення ще двох таких МРЦ. Один із них функціонуватиме на базі ЗОШ № 16, інший – у районі Новомиколаївки.

15 4

15 5

15 7