24квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Філологині ДонДУВСу допомагають кропивничанам переходити на українську (ФОТО)

ОСВІТА

Філологині ДонДУВСу допомагають кропивничанам переходити на українську (ФОТО)

7

Двічі на тиждень протягом двох місяців філологині ДонДУВС в очному форматі будуть викладати граматику та навчатимуть вільно висловлювати думки, складати ділові папери, резюме.

Про це розповіли в університеті.

Кропивницький поет Олександр Браверман вдруге став слухачем безкоштовних курсів, щоб поліпшити рівень володіння державною мовою. На першу лекцію він прийшов із сином Святославом, який у подальшому допомагатиме батькові у розмовній практиці.

336409230 221819737085933 3475035163859896118 n

Чисельність групи – 25 осіб. Невелика кількість обумовлена прагненням мовознавців допомогти якнайкраще засвоїти інформацію.

«Тривалість заняття – 1 година 20 хвилин. Під час першого блоку ми ознайомимо з правилами правопису, виконаємо граматичні вправи. Другий блок пройде у вигляді діалогу. Розмова піде про видатних українських письменників, культурну спадщину країни. Ці та інші теми обговоримо зі слухачами», – розповіла професорка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Юлія Короткова.

3

У кожного з відвідувачів курсів власний привід для вдосконалення рівня володіння рідної мови, але об’єднує їх одне – любов до України та прагнення викоренити зі свого лексикону мову країни-агресорки.

Проєкт триватиме до кінця травня.