25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА На базі ЦНТУ у Кропивницькому запрацював «Українсько-Канадський Центр»

ОСВІТА

На базі ЦНТУ у Кропивницькому запрацював «Українсько-Канадський Центр»

331

У Центральноукраїнському національному технічному університеті відкрили «Українсько-Канадський Центр».

Це спільний проект Відділу міжнародних зв’язків ЦНТУ та канадського державного вищого навчального закладу Mohawk College. В урочистих заходах взяла участь делегація Посольства Канади в Україні на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком та представник Mohawk College, випускник університету Світлана Кірнасова, інформує прес-служба ЦНТУ.

Робота зі створення «Українсько-Канадського Центру» тривала останні півроку, хоча сама ідея зробити в Центральноукраїнському національному технічному університеті такий Центр виникла ще восени 2016 року під час першого робочого візиту до ЦНТУ представника департаменту міжнародного співробітництва державного навчального закладу Mohawk College (Гамільтон, провінція Онтаріо) Світлани Кірнасової. Вже в червні 2017 року на урочистостях з нагоди святкування 150-річчя Канади в Посольстві Канади в Україні керівник Відділу міжнародних зв’язків ЦНТУ Владислава Натальченко Світлана Кірнасова заручилися підтримкою ідеї створення центру з боку представників Посольства Канади в Україні.

Студентів, викладачів університету, а також гостей заходу привітали ректор ЦНТУ професор Михайло Черновол і Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Роман Ващук, Світлана Кірнасова і Адам Барболет поспілкувалися з представниками професорсько-викладацького складу та студентами Центральноукраїнського національного технічного університету.

Мета «Українсько-Канадського Центру» – розвиток співпраці Канади і України в академічних, наукових, ділових, культурних, громадських напрямках. Зокрема, на базі Центру планується проводити курси поглибленого вивчення англійської мови. Центр надаватиме інформацію про Канаду, сприятиме організації навчання українських студентів в Канаді. Також Центр допомагатиме організації та реалізації спільних українсько-канадських проектів в області розвитку освіти, науки, академічних обмінів, підприємництва, формування громадянського суспільства.