25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Студентська акція проесту в Кропивницькому скасовується

ОСВІТА

Студентська акція проесту в Кропивницькому скасовується

10 1На 12 лютого, 9.00 у Кропивницькому біля головного входу до Донецького національного медичного університету планувалася безстрокова акція щодо виконання вимог студентської спільноти –  перескладання навчальних "боргів" до 15 лютого без "переводу на контракт".

Суть конфлікту полягала в тому, що всіх студентів, які навчаються за державним замовленням та повністю не закрили семестр до 28 грудня 2017 року (перескладання до 15 лютого 2018 року), деканат медичного факультету №2 намагався примусити "за власним бажанням" перейти з держзамовлення на контракт, у разі відмови –  відрахування. Але 9 лютого стало останнім днем прийому екзаменів. 

Деканат закладу керувався постановою КМУ за №1050 від 28.12.2016 року, згідно з якою студент,  котрий не здав предмет до початку нового семестру, підлягає відрахуванню з держзамовлення.

Студенти ж про нові строки закінчення навчальної сесії дізналися саме 9 лютого, хоча до цього усі борги вони мали ліквідувати до 15. Тому вимагали подовжити термін до попередньо зазначеного числа. Також вони наголошували, що питання переводу на контракт того чи іншого студента керівництво ВУЗу повинно врегулювати з студентським самоврядуванням, чого не було та що нові строки – то лише спроба поліпшити фінансовий стан закладу за їхній кошт. 

Після переговорів адміністрація ДНМУ повідомила, що все вирішилося на користь студентів і всі "державники" залишаються на навчанні за цією формою.