27квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Лариса Костенко: здоров’я і безпека дітей – понад усе

ОСВІТА

Лариса Костенко: здоров’я і безпека дітей – понад усе

Начальник управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко прокоментувала результати перевірки харчування у гімназії імені Тараса Шевченка.

12 2

Нагадаємо, що днями у соцмережах з’явилося фото шкільного сніданку запропонованого дітям гімназії, яке спричинило нову хвилю невдоволення експериментальним меню. 

Управління освіти відреагувало на звернення у соціальних мережах щодо неправильної організації харчування в гімназії. Наступного дня до навчального закладу були направлені перевіряючи, які підтвердили цей факт. За результатами перевірки проведена співбесіда із відповідальними особами та винесено догану заступникові директора з організації харчування закладу. Міський голова Андрій Райкович доручив провести вибіркові перевірки й в інших школах міста.

Організація харчування в навчальних закладах має бути на високому рівні. Відповідальні особи, а саме заступники директорів, медичний персонал щоденно повинні контролювати цей процес та залучати до нього раду по харчуванню. 

Щодо дієтичного харчування. Якщо у дітей є якісь проблеми зі здоров’ям, батькам потрібно принести медичній сестрі з дієтичного харчування закладу довідку від лікаря, в якій зазначалося б, що учень потребує спеціального харчування. По закладу видається наказ, згідно якого для таких дітей складатиметься окреме меню.

Також Лариса Давидівна наголосила, аби уникнути зайвих проблем, батьки мають самостійно контролювати навчальний заклад. Для цього, хоча б раз на місяць, спільно з радою по харчуванню, завітати до школи і подивитися що їсть їх дитина.