25квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Найбільше опорних шкіл створено на Кіровоградщині

ОСВІТА

Найбільше опорних шкіл створено на Кіровоградщині

  За два останні роки в Кіровоградській області створили  67 опорних шкіл,  до складу яких увійшло 174 філії. Це найкращий в Україні показник.    

Oporni shkoly v Ukrayini«На сьогодні саме на базі опорних навчальних закладів ми створили можливість дітям із сільської місцевості здобувати таку ж якісну освіту,  яку мають їхні однолітки  у міських школах. Область і далі рухається шляхом створення опорних шкіл. У нас усі райони долучилися до цього процесу, окрім двох - це Бобринецький та Онуфріївський», – зазначив начальник управління  освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський.

За його словами, створення опорних шкіл у сільській місцевості дозволило поліпшити рейтинги області по ЗНО. 

«З  20 місця, яке ми посідали з  української  мови  та літератури,  піднялися на 17. Така ж ж позитивна динаміка прослідковується по математиці, історії та решті предметів», – каже чиновник.      

За останні два роки опорні школи  укомплектували сучасними комп’ютерними класами, інтерактивними комплексами та придбали понад 30 шкільних автобусів. Загалом у поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів вкладено 35 мільйонів гривень.