25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Реорганізація закладів освіти Кропивницького: реформи робляться задля покращення навчального процесу

ОСВІТА

Реорганізація закладів освіти Кропивницького: реформи робляться задля покращення навчального процесу

Вчора під час сесії міської ради депутати Кропивницького підтримали проект рішення «Про оптимізацію закладів освіти».

06 18

Як вже повідомлялось, в обласному центрі планується створення нового навчального закладу, який об’єднає НВО «Багатопрофільний ліцей – фізико-математичну школу – загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №18» та КЗ «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

Начальник управління освіти Лариса Костенко поінформувала присутніх у сесійній залі, що наразі дотримані всі відповідні процедури.

Але, на початку п’ятого засідання дванадцятої сесії, яке сьогодні розпочалося у міській раді, депутати знову повернулися до цього питання.

Перед ними виступила представник трудового колективу НВО №18, яка повідомила присутніх, що вчителі та батьки учнів не мають жодної інформації щодо нового об’єднаного навчального закладу.

«Педагогів не запросили на громадські слухання. Що за заклад буде? Де й скільки навчатимуться діти? Які зміни чекають на всіх? Школою поширюються плітки, а чітких пояснень дати ніхто не може. Колектив обурений», – зазначила виступаюча.

Аби розібратися в ситуації, що склалася, міський голова Андрій Райкович дав доручення своєму заступнику та начальнику управління освіти міста, аби ті провели роз’яснювальну роботу та повідомили колектив про посадові обов’язки та зміни, що відбудуться у начальному та адміністративному процесах.

«Всі реформи робляться для покращення, а не погіршення навчального процесу», – висказав свою думку очільник міста.