24квітня2024

ГОЛОВНА ОСВІТА Кіровоградщина: як відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації прорахувався на понад мільйон гривень

ОСВІТА

Кіровоградщина: як відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації прорахувався на понад мільйон гривень

Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області завершило планову ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської РДА за період з 1 лютого 2015 року по 1 березня 2018 року.

За результатами проведеного контрольного заходу встановлено порушень на понад  1289 тисяч гривень, із них втрати становлять – 1 мільйон 154 тисяч. Про це повідомили в прес-службі управління Східного офісу Держаудитслужби в області.

Унаслідок завищення постачальником ціни на газ та обсягу спожитого газу відділом освіти упродовж 2017 року зайво сплачено понад 948 тисяч гривень. Зайво нараховано та виплачено працівникам закладів освіти заробітну плату за невідпрацьований час, премій, доплати до мінімальної заробітної плати з урахуванням зайвого перерахування єдиного соціального внеску  на понад 47  тисяч гривень.

Завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт призвело до зайвого витрачання коштів майже на сто тисяч гривень.
Через неефективні управлінські рішення, прийнятті керівництвом відділу освіти при укладенні договору про спільну діяльність при вирощуванні урожаю, установа розрахунково втратила надходжень майже на 95 тисяч гривень. 

Керівництво відділу освіти вже усунуло порушень на понад  600 тисяч гривень.

За порушення з питань порядку організації і ведення бухгалтерського обліку дев’ятеро посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. 

Керівнику установи пред’явили вимоги по усуненню виявлених порушень та притягненню винних осіб до відповідальності. 

Матеріали ревізії передали на розгляд правоохоронних органів, про її результати поінформовали орган управління.