19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Андрій Райкович: Групи подовженого дня у школах – це безпека дітей

ОСВІТА

Андрій Райкович: Групи подовженого дня у школах – це безпека дітей

У міські раді Кропивницького триває зустріч громадськості із міським головою Андрієм Райковичем, керівництвом освіти міста та директорами освітніх закладів, де обговорюється питання належної підготовки шкіл до нового навчального року.

Як уже повідомлялося, сьогодні, 30 серпня, на площі перед міською радою пройшла акція, де батьки Кропивницького озвучили своє бачення організації навчального процесу.

Міський голова запропонував учасникам зібрання, аби уникнути непорозумінь, зустрітися і висловити свої думки не лише керівництву міста, а й директорам шкіл.

Велика зала міської ради ледь вмістила усіх охочих. Перше слово взяв очільник міста. Він надав власну інформацію щодо стану освіти в місті.

«Фінансування освіти збільшено в два з половиною рази. Ця сума становить майже 900 мільйонів гривень. Очікуємо субвенцію, адже середня професійна освіта також переходить на повний баланс управління освіти міста. Нині триває процес переоснащення шкіл. Звичайно, хотілося б, аби зміни відбулися якнайшвидше. Але все має йти відповідно до Законів України. Нікому не дозволено встановлювати свої правила фінансування комунальних закладів», – зазначив міський голова.

Андрій Райкович також наголосив, що в школах не має бути поділу на бідних так багатих, діти не повинні страждати від того, що дорослі не можуть вирішити економічні питання.

«Міський бюджет виділив достатньо коштів задля налагодження навчального процесу. Буде сильний контроль. Відповідальність за все, в першу чергу, ляже на плечі директорів шкіл. Ви знали, на що ви йшли. У школі має бути розроблений і затверджений план розвитку навчального року на період до 2020-го та обсяги робіт, які повинні бути виконані», – сказав очільник міста.

Андрій Павлович доручив начальнику управління освіти Ларисі Костенко роз’яснити батькам особливості, пов’язані із позашкільною освітою, а саме, якою вона буде. 

«Держава гарантує основну освіту. Додаткові питання – це вже проблема громади. Адже групи подовженого дня – це безпека наших дітей. Ми повинні сформувати програму, врахувати побажання батьків і виконати її. Адже вони –  батьки, а це – їхні діти, і вони хочуть виховати достойне майбутнє нашої держави», – зауважив міський голова.