19квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ОСВІТА Скарги щодо невідповідності температурного режиму в дошкільних закладах Кропивницького на контролі у керівництва міста

ОСВІТА

Скарги щодо невідповідності температурного режиму в дошкільних закладах Кропивницького на контролі у керівництва міста

Оскільки у Кропивницькому опалювальний сезон ще не розпочався, а приміщення дошкільних навчальних закладів уже встигли охолонути, батьки почали висловлювати хвилювання, що діти у групах мерзнуть.

19 1

Аби переконатись у тому, що температурний режим у садках дотримується належним чином, міський голова Андрій Райкович та  начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко вирішили без попередження завітати з перевіркою у ДНЗ №62 та 68.

Завідувачі обох дошкільних закладів освіти у розмові з очільником міста зауважили, що тепла та сонячна погода дозволяє вихователям проводити більше часу з дітьми на вулиці, на свіжому повітрі. Крім того, у приміщеннях зранку, до приходу дітей, вмикають додаткові засоби обігріву, щоб кімнати встигали прогрітись. 

Вихователі, у свою чергу, спонукають дітей постійно перебувати у русі, грати в рухливі ігри. Така активність не дає дітям почуватися некомфортно. Під час перевірки у групах було зафіксовано найнижчу температуру 18 градусів тепла, а найвища становила – 22.

«Питання контролю за роботою дитячих садочків, шкіл та лікарень у Кропивницькому знаходиться під постійним пильним контролем міської влади. Під час інспекції я переконався, що ситуація контрольована, температурний режим перебуває в межах санітарних норм. Якщо на “гарячу лінію” надходять скарги від батьків щодо пониженої температури повітря у садочках, такі випадки в обов’язковому порядку перевіряються і, якщо є проблема, спільно з керівництвом закладу вирішується. Зі свого боку ми робитимемо усе для того, щоб в плановому режимі вводити господарство міста в опалювальний сезон», – зазначив Андрій Райкович. 

.http://www.kr-rada.gov.ua