29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ Нардеп з Кіровоградщини Поплавський у Кембриджі разом із фейковим професором презентував книгу

ПОДІЇ

Нардеп з Кіровоградщини Поплавський у Кембриджі разом із фейковим професором презентував книгу

Тиждень тому український співак та ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський заявив, що презентував у Кембриджському університеті у Британії свою книгу «Ректор».

634623198 11247333

Він її присвятив 25-річчю на посаді керівника університету. Водночас за словами українських викладачів у США, презентація книги не була офіційною, а від Кембриджського університету ніхто не брав участь, інформує Громадське.

У своєму Instagram Поплавський оприлюднив фото та відео з так званої презентації, на якій нібито були присутні представники Кембриджу.

Він написав, що для нього «велика честь і відповідальність виступати у навчальному закладі світового рівня». 

«Ця книга про успіх, вірність мрії та сміливість мріяти. Про мою формулу щастя – емоційний інтелект з творчо-прикладним характером! Про азарт у досягненні мети і мету, яка стає шляхом довжиною в життя».

Зазначається, що презентації були присутні представники української діаспори у Європі, студенти і колеги з європейських вишів та України.

Також Поплавський зазначив, що його книгу можна буде прочитати у бібліотеці Кембриджського університету.

Водночас українець, викладач Стенфорду Іван Козаченко повідомив у Facebook, що провів власне розслідування і з’ясував, що від Кембриджського університету ніхто офіційно не брав участі у презентації.

«На постерах, що використовувалися під час «презентації», немає логотипу університету, тобто він не має до події офіційного відношення. Таблички на вулиці рахувати не будемо», – повідомив Козаченко.За його словами, сама презентація проходила в Даунінг Коледжі, що є частиною університету, водночас залу там можна просто орендувати.

Професор Peter GH Milbark, який нібито був представником університету під час презентації книги, за словами Козаченка, виявився просто мешканцем міста Кембридж.

«У каталозі контактів співробітників університету такої людини не знайшлося. А ось серед жителів Кембриджу знайшовся Peter Milbank – хіропрактик або, іншими словами, масажист… У підсумку маємо ситуацію, коли Поплавський представив свою книгу масажисту, якого подають українцям, як професора Кембриджського університету», – підкреслив Козаченко.

Громадське намагалося зв'язатись з Михайлом Поплавським для отримання коментаря стосовно цієї ситуації, але він не відповідав на дзвінки.