19квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Безпечна Кіровоградщина: в області запрацювала інтелектуально-аналітична система відеоспостереження

ПОДІЇ

Безпечна Кіровоградщина: в області запрацювала інтелектуально-аналітична система відеоспостереження

Наприкінці року головне управління Національної поліції отримало систему відеоспостереження з потужною аналітичною складовою. 

 

2712180908

У презентації системи, встановленої у ситуаційному центрі головного управління Національної поліції в області, взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, інформує прес-служба ОДА.

На створення вказаної системи виділено понад 1,6 млн.грн. з обласного бюджету в рамках реалізації комплексної Програми профілактики злочинності в області на 2016-2020 роки та відповідних місцевих програм.

"Ми разом з органами Нацполіції робимо одну важливу справу –забезпечуємо правопорядок, безпеку населення, збереження його власності від посягань. Ми неодноразово з начальником Головного управління Нацполіції в області обговорювали ті рішення, які необхідно ухвалити на місцевому рівні, щоб забезпечити правоохоронців Кіровоградщини сучасним технічним обладнанням для ефективної служби. Нашу ініціативу підтримали керівники територій та депутати обласної ради і виділили необхідні кошти. Переконаний, що влада на усіх рівнях і надалі знаходитиме можливості підтримувати Національну поліцію у плані технічного оснащення для реагування на виклики і загрози", – підкреслив Сергій Кузьменко. 

Начальник ГУНП в області Роман Козьяков, фахівці управління, представники компанії-розробника поінформували про можливості системи, її функції та практичне застосування.

Зокрема, за допомогою цієї системи можна буде відшукати транспортний засіб за номерним знаком або маркою, кольором, типом автомобіля, а це сприятиме розкриттю правопорушень по «гарячих» слідах, оскільки більшість тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень скоюється з використанням автомобіля. Комплекси відеоспостереження також можуть виконувати функції запобігання злочинам, безпеки населення, охорони майна, техногенної безпеки, зниження рівня терористичних загроз тощо. Робота з розширення функцій та кількості зон покриття триває.

Відповідні комплекси відеоспостереження вже встановлено на виїздах з обласного центру в напрямку міст Знам’янка, Кривий Ріг, Миколаїв, Умань та села Соколівське Кропивницького району. Ще три таких комплекси та близько п»яти оглядових smart-камер планується встановити в обласному центрі до 14 січня 2019 року. Також придбано cloud-платформу для збору, обробки та накопичення відеоданих, сервер управління cloud-платформою, відеосервери зберігання даних, побудовано мережеву інфраструктуру.

Варто зазначити, що одну камеру з можливістю зчитувати номерні знаки встановлено у місті Гайворон, а також три оглядових smart-камери та одну роботизовану камеру.

Система відеоаналітики обласного центру налічує 16 відеокамер, 2 з яких мають функції розпізнавання номерних знаків та встановлені на виїзді з Кропивницького до міста Київ, 3 мають функції розпізнавання облич та встановлені в центральному сквері міста, 1 роботизована камера встановлена на площі Героїв майдану, інші 10 – оглядові.