20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ На Кіровоградщині вшанували пам’ять Героя України Віктора Чміленка

ПОДІЇ

На Кіровоградщині вшанували пам’ять Героя України Віктора Чміленка

Сьогодні, 20 лютого,  – п’яті роковини від дня трагічної смерті під час Революції Гідності нашого земляка, Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка.

IMG 69417 9

У так званий “кривавий четвер” 20 лютого 2014 року Віктор Іванович загинув, коли рятував життя свого побратима. Перед цим Герой України встиг винести на ношах трьох поранених, а коли повернувся за четвертим, у нього влучила снайперська куля. Про це йдеться на сайті Бобринецької РДА.

Віктор Іванович Чміленко був справжнім патріотом не лише рідного краю, а й своєї Батьківщини. Із самих перших днів Євромайдану він взяв активну участь у ньому та до останнього свого подиху був вірний власним принципам справедливості та правоти.

У п’яті роковини загибелі Віктора Чміленка представники органів влади та місцевого самоврядування району: голова райдержадміністрації Олег Тертичний, голова районної ради Олена Гадемська та депутат райради Сергій Косенко відвідали могилу Героя Небесної Сотні, що знаходиться в селі Борисівка Сугокліївської громади.

Разом із дружиною загиблого – Людмилою Чміленко вшановали світлу пам’ять про Героя України хвилиною мовчання та покладанням квітів на його могилу.