29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА ПОДІЇ Молодь у лісах Європи: у Кропивницькому назвали імена учасників національного відбору міжнародного конкурсу

ПОДІЇ

Молодь у лісах Європи: у Кропивницькому назвали імена учасників національного відбору міжнародного конкурсу

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства пройшов регіональний відбір на національний відбір Міжнародного конкурсу "Молодь у лісах Європи".

DSC 0648

Участь у ньому взяли представники шкільних лісництв «Підсніжник» (Голованівський лісгосп),  «Зелена планета» (Компаніївський лісгосп) і Знам’янського ШЛ (Чорноліський лісгосп). Під час заходу провели тестування на знання лісового господарства України англійською мовою, перевірку вміння розуміти текст лісівничої тематики й тест на вміння спілкуватись англійською, поінформували в прес-службі Кіровоградського ОУЛМГ.

Перемога у змаганні дісталась Юлії Крижановській  (ШЛ «Підсніжник»), Вікторії Балабушці (колишній вихованці ШЛ «Зелена планета») та Ірині Штундер (ШЛ «Зелена планета»), які й представлятимуть Кіровоградщину на національному відборі.

Національний відбір міжнародного конкурсу «Молодь у лісах Європи» відбудеться 14 травня. Конкурс проводиться Державним агентством лісових ресурсів за підтримки Товариства лісівників України.

Міжнародний конкурс «Молодь в лісах Європи» включає два етапи, перший з яких – відбір на національному рівні команди школярів (до 19 років), другий - змагання команд на міжнародному рівні. У 2019 році фінал конкурсу відбудеться в Чехії.

На міжнародному рівні буде проведено три офіційних та один неофіційний конкурс. Офіційні конкурси – тестування на знання лісового господарства Європи, практичний конкурс на знання основ лісового господарства та підготовка презентації на задану лісівничу тему. Мова спілкування – англійська.