27квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Від уражень електричним струмом на Одеській залізниці цьогоріч постраждали троє дітей, двоє – з Кіровоградщини

ПОДІЇ

Від уражень електричним струмом на Одеській залізниці цьогоріч постраждали троє дітей, двоє – з Кіровоградщини

16.04.19

З початку нинішнього року на території обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця», троє дітей віком до 16 років отримали ураження електричним струмом через розваги на об’єктах залізничної інфраструктури.

Наприкінці січня поточного року на станції Кропивницький електричним струмом травмувало підлітка, якого у важкому стані з 50 % опіків тіла доставили в реанімаційне відділення місцевої дитячої лікарні.

10 квітня на станції Олександрія під час спроби зробити селфі теж травмувався підліток. Хлопця із 50 % опіків тіла реанімобілем доставили до опікового центру Кропивницького.

13 квітня ураженням електричним струмом контактної мережі закінчилась спроба зробити селфі на даху цистерни на станції Одеса-Східна для учня 9-го класу місцевої школи. Наразі постраждалий із 45% опіків перебуває в опіковому центрі міської клінічної лікарні в тяжкому стані.

Аналіз випадків травмувань свідчить про те, що більшість нещасних випадків серед підлітків стаються внаслідок спроби зробити селфі у на даху вагону або при підійманні на рухомий склад задля розваги.

Залізничники нагадують, що об’єкти інфраструктури магістралі – не місце для пустощів та фотосесій! Подібне «дозвілля» може завершитися трагічно.

Нині триває місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо запобігання травматизму на залізничному транспорті серед населення. Зокрема бесіди проводять серед учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів, вихованців дошкільних навчальних закладів, працівників підприємств, що розташовані, у першу чергу, в районах, прилеглих до залізничних колій.

Читайте також: Мешканців Кіровоградщини просять допомогти врятувати життя дванадцятирічного Єгора Діхтярука