20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ На Кіровоградщині через застреленого поліцейським бійцівського пса, який втік від господарів, розгорівся справжній скандал

ПОДІЇ

На Кіровоградщині через застреленого поліцейським бійцівського пса, який втік від господарів, розгорівся справжній скандал

В Олександрії, на Кіровоградщині, поліцейський застрелив молодого бультер'єра на території місцевого технікуму культури.

03 5 51

Правоохоронці кажуть, собака міг бути небезпечним для студенів навчального закладу, а тому довелося застосувати зброю. Власники ж пса та зоозахисники звинувачують поліцію у невиправданій жорстокості, йдеться в ТСН.

Пса звали Макс і 11-річний Микита вважав його своїм другом. Того дня молодий бультер’єр вибіг на вулицю через хвіртку, яку не встиг зачинити юний власник.

«Микита побіг одразу за ним. Подзвонив мені, сказав, що Макс вибіг, і я пішов його шукати. Він не був агресивним. Він живе з Микитою, він спить з ним в ліжку...», - розповідає власниця собаки.

Пес спочатку блукав вулицями, а потім опинився на території місцевого училища культури. Там забіг у вольєр до місцевого улюбленця Кулька і собаки зчепилися. Розборонити їх не вдавалося, тож працівники технікуму викликали поліцію.

«Ми вже боялися, щоб він вже звідти не вийшов нікуди, бо ж дітей повний двір. Вони (поліція - ред.) вистрелили один раз, він не зреагував абсолютно, цей собака бійцівський, не відпустив, то вистрелили вдруге, він трошки відпустив», - розказує працівниця закладу.

Врятувати Макса спробували волонтери міської організації захисту тварин. Собаку несли до клініки на руках, лікарі боролися за його життя, але марно.

Поліцейські не мали одразу хапатися за зброю, твердять зоозахисники, але в поліції запевняють – діяли цілком законно.

«Я ухвалював це рішення. Мені інспектори подзвонили, запитали, як бути, він кидається. Я сказав, що якщо бачать підстави для законного використання зброї, то щоб застосовували», – каже начальник Олександрійського відділу поліції Володимир Хвостов.

Тепер поліцейські хочуть притягнути до відповідальності власників Макса, за те, що не угледіли за псом. Ті ж натомість уже написали скаргу на дії патрульних у прокуратуру.