25квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Школярі з Кіровоградщини достойно представили Україну на міжнародних змаганнях

ПОДІЇ

Школярі з Кіровоградщини достойно представили Україну на міжнародних змаганнях

 1562594093 rjatuvalnyky juni

Майбутні пожежники з Онуфріївського району повернулися з VII Міжнародних змагань "Юний рятувальник", які проходили в азербайджанському місті Габала.

У загальнокомандному заліку Анастасія Зубкова, Максим Гречуха, Олександра Кодак, Андрій Корась, Аліна Стрельцова, Ілля Приліпко та Олексій Новіков посіли почесне четверте місце. На окремих етапах конкурсу онуфріївські рятувальники вибороли одне перше та два третіх місця, інформує пресслужба ОДА.

Учасниками змаганнях були 12 команд із одинадцяти країн. За перемогу також боролися школярі з Болгарії, Катару, Пакистану, Румунії, Сербії та Туреччини. Загалом – понад 350 осіб.

Уже протягом десяти років команда з Кіровоградщини бере участь у Всеукраїнському громадському дитячому русі "Школа безпеки".

Як розповіла керівниця команди, вчителька математики Онуфріївської ЗШ І–ІІІ ступенів Ірина Балабуха, кілька останніх років юні рятувальники стають призерами різних міжобласних та республіканських змагань. А цьогоріч заслужено отримали запрошення випробувати себе в міжнародних змаганнях. 

Програма змагань була насиченою і цікавою. Крім перегонів на етапах "Візитна картка", "Комбінована пожежна естафета", "Смуга перешкод", "Пошуково-рятувальні роботи" та "Стінгазета", діти брали участь у творчих вечорах, екскурсіях тощо.