20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Хто вони – солдати України: Кропивницький гостинно зустрів своїх захисників (ФОТО)

ПОДІЇ

Хто вони – солдати України: Кропивницький гостинно зустрів своїх захисників (ФОТО)

Учора, 11 липня у Кропивницькому урочисто зустріли  військовослужбовців 42-го окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони.

12 6

 Із цієї нагоди в обласній філармонії пройшли урочистості та святковий концерт. 

Славетний батальйон з поверненням із зони проведення операції об’єднаних сил військових привітали керівництво області та міста, рідні, атовці, волонтери, духовенство та громадськість.

12 5

Він був сформований 17 червня 2014-го року із добровольців. Його бійці брали активну участь в найзапекліших боях, зокрема під Іловайськом та Вуглегірськом.

«Кропивничани шанують своїх героїв, всіх, хто поліг за свободу і незалежність рідної землі і хто зараз мужньо захищає державний суверенітет на Сході.  На вашу фронтову адресу десятки разів писали наші волонтери, кропивницькі школярі, жителі міста, коли відправляли вітальні листівки, святкові подарунки, гуманітарний вантаж. Щира подяка вам від громади міста  за мужність, героїзм, велику відданість нашій рідній Україні. Я хочу вас запевнити, що міська влада зробить усе можливе, щоб перебування на території міста ваше і ваших родин  було комфортним», – зазначив очільник Кропивницького Андрій Райкович. 

12 4

У свою чергу командир 57-ї окремої мотопіхотної бригади Анатолій Мішанчук подякував міській владі за гостинність та за те, що військові нарешті знайшли свій дім.

На входини міський голова передав військовослужбовцям паспорти від нових телевізорів.

Пам'ять загиблих захисників учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

http://www.kr-admin.gov.ua
http://www.kr-rada.gov.ua