20квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Як на Кіровградщині вшанували пам’ять Героя України Юрія Коваленка (ФОТО)

ПОДІЇ

Як на Кіровградщині вшанували пам’ять Героя України Юрія Коваленка (ФОТО)

На водоймі поблизу села Карлівка (Крупське), що на Кіровоградщині, провели риболовний турнір «Путнік».

Його присвятили загиблому військовослужбовцю 3 полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго Юрію Коваленку.

 У турнірі приймали учать 39 чоловік, з них 15 – з 3 полку та 3 – з інших частин ССО по дві людини в кожній.

Відвідали захід і команди з Дніпра, Очакова, Олександрії, Києва та Кривого Рогу.

Вшанувати пам’ять та половити рибу приїхала особисто Дружина Юрія Коваленка з кумою та сім’єю друга, який до останньої хвилини був поруч з Юрієм.




Після фінального сигналу почалося зважування риби, загальна вага якої становила 64 кг.

Переможцями виявилась команда «КО» з загальною вагою риби 13320 г, друге та третє місце взяли військовослужбовці 3 полку, а саме команда «Казна» з вагою 5790 г та команда «Чорний Месник», яка наловила 4700 г.


Турнір проводиться не вперше, це вже стало традицією для вшанування пам’яті Юрія Коваленка, Героя України, який загинув, виконуючи бойове завдання в зоні проведення антитерористичної операції 15 липня 2014 року. 16 липня, є днем його народження.

На турнірі майже біля кожного рибалки можна було почути розповіді про Юрія Коваленка та шанувала атмосфера більш схожа на зустріч старих друзів, саме так Юрій Вікторович провів багато вихідних, разом з сім’єю, друзями та колегами по службі. Юрій був дуже затятим рибалкою, і саме це надихнуло організаторів на проведення турніру на його честь, а оскільки він мав позивний «Путнік», що означає подорожній, мандрівник. Позивний було взято за назву для змагань.