27квітня2024

ГОЛОВНА ПОДІЇ Кропивницький: селищні обранці свідомо чинять супротив, лобіюючи власні інтереси

ПОДІЇ

Кропивницький: селищні обранці свідомо чинять супротив, лобіюючи власні інтереси

16 11Мешканці Нового переконані, що селищні обранці свідомо чинять супротив, лобіюючи власні інтереси, аби відтягнути процедуру об’єднання з обласним центром.

Ця ситуація стала предметом обговорення у «Темі дня» на UA: Кропивницький, учасниками якої стали селищний голова Сергій Денисенко та депутат міської ради від фракції «Наш край», голова бюджетної комісії Олег Краснокутський.

Останній переконаний, що наразі дії депутатів, яких обрала громада селища, йдуть усупереч волі виборців.

«Це вже і фарсом не назвеш. У мене взагалі складається враження (я хочу помилятися), але це робиться, аби вчасно не прийняти бюджет, чим порушити бюджетне законодавство. Вони хочуть сформувати свій фінансовий документ у ручному режимі, заклавши туди «скажений» дефіцит, розписати по максимуму потреби по програмах, а потім швиденько затвердити його, чим штучно збільшити фінансування селища», – зазначив Олег Краснокутський.

Депутат Кропивницького пропонує обранцям селища Нового переглянути свої дії, адже вони мають думати не лише про себе, а й про людей, які через неприйняття бюджету залишаються без належної фінансової підтримки.

«Якщо селищний голова звернеться до депутатського корпусу Кропивницького за фінансовою підтримкою, це буде не можливо. Є окрема територія, до якої місто не має жодного відношення. Але не ми цю ситуацію створили», – пояснив обранець.

Олег Краснокутський також наголосив, що зі свого боку депутати обласного центру зробили все задля об’єднання. Адже вони розуміють, що мешканці селища Нового фактично проживають, а багато з них ще й працюють на території міста. Та проголосувати за своїх товаришів вони не можуть.

«Конституція чітко визначає, що носієм влади є народ, а обранці є його представниками. Якщо вони не виконають рішення народу, то саме народу приймати рішення що з ними робити», – підсумував кропивницький депутат.